Videografie

Popularitatea filmului este în continuă creștere în planul de marketing al oricărui business, fiind considerat cel mai bun instrument de promovare. În cadrul cursului de videografie pentru începători vei învăța detaliile tehnice ale aparatului, setarea camerei, cum folosești echipamentele de stabilizare dar și noțiuni despre compoziție, editare și sunet. Vom pune accent pe practică!

Cursul are o durată de patru săptămâni (două zile pe săptămână) și se adresează:

  • persoanelor care doresc să învețe noțiunile de bază ale producției video;
  • celor care lucrează deja în acest domeniu și vor să-și aprofundeze cunoștințele de videografie;
  • creatorilor de conținut din marketing, social media;
  • pasionaților care doresc să facă un prim pas în producția video;

În urma parcurgerii cursului, fiecare va primi o diplomă de participare/calificare.
Persoanele defavorizate vor participa gratuit la curs. Fiind întreprindere socială, tot profitul din aceste activități va fi direcționat către cazurile sociale și de ajutorare a persoanelor nevoiașe.

INFORMAȚII

Acest curs va avea loc în perioada 01-31 Mai2022, cursanții pot participa și online.
Durată curs: 4 săptămâni. Înscrierile pentru această grupă se fac până la data de 25 Aprilie 2022. Locurile sunt limitate.
Locație: NodMakerSpace - Splaiul Unirii 160, sector 4, București.
Ne poți contacta pentru a afla informații despre cursurile viitoare!

PREȚ SPECIAL: 1500 lei  500 lei

CONTACT

ÎNSCRIE-TE




    PARTENERI

    DESPRE

    AUTOR

    Sunt mai bine de zece ani de când pasiunea pentru film a devenit domeniul în care lucrez, condus de emoția pe care o surprind în fiecare cadru. Deși, obiectul principal de activitate era filmarea evenimentelor personale (de tipul nunților), am abordat și piața de business, înțelegând nevoia acută a companiilor de a avea expunere în mediul online. Astfel, m-am angajat să ofer și servicii de producție video orientată către brand (reclame, real estate, prezentare de firma, documentar etc).

    Vremurile se schimbă iar așteptările clienților sunt mai mari cu fiecare proiect. Însă, contentul video care impresionează este cel care transmite emoție iar cele mai bune imagini sunt cele care te inspiră și te îndeamnă să revezi filmul. În cadrul cursului de videografie pentru începători voi împărtăși experiența sutelor de proiecte pe care le-am realizat și modul în care reușesc să surprind privitorul cu fiecare detaliu. Sunt Marius Sfetea, fondatorul Asociației Art Club.

    STRUCTURA

    CURS VIDEOGRAFIE

    REC

    Este foarte important să ne cunoaștem, astfel, vom aloca puțin timp să aflăm câteva informații despre fiecare cursant, nivelul cunoștințelor, motivație dar și obiectivul pe care și l-a setat fiecare. Câteva informații despre domeniul videografiei, istoric, importanță, trenduri vor ajuta procesul de inițiere în producția video.

    ECHIPAMENTUL

    Pentru a începe o carieră în acest domeniu, este necesar să cunoaștem modul în care un aparat de filmat funcționează. Vom înțelege procedeul prin care lumina va deveni imagine, principiile de funcționare a unui aparat DSLR și a unei camere cinema profesională.
    Punem accent pe componentele unui echipament de filmare, ce este un obiectiv, ce caracteristici are și cum influențează modul în care filmăm, de asemenea vom înțelege ce este un senzor, rezoluție, frame rate, ISO, focalizare sau format video. Cursul va fi practic, avem la dispoziție echipamente complete pe care le vom utiliza pentru a exemplifica fiecare informație.

    CREAȚIE

    Producția video este mai mult decât filmarea propriu zisă și necesită respectarea anumitor pași. Cel mai important este creația, conceptul pe care trebuie sa îl dezvoltăm in etapa pre-producției. Aici vom stabili cui se adresează, obiectivul, mesajul, locațiile dar și ce fel de echipament este necesar, urmând să elaborăm scriptul filmului. Indiferent de proiectele pe care le abordăm, e necesar să adaptăm acest pas de fiecare dată. Chiar și în proiectele de filmare a evenimentelor personale.

    TEHNICI DE FILMARE

    Vom învăța tehnicile de filmare: unghiurile pe care le vom folosi atunci când înregistrăm fiecare cadru și semnificația lor; mișcările de bază ale camerei de filmat (pan, zoom, tilt etc); planurile de încadrare (general, mediu, detaliu etc).
    Aici stabilim și detaliile tehnice: rezoluție, format, obiectiv etc. dar și echipamentul folosit (lumini, înregistrare sunet, microfoane, lavaliere, trepied, steadycam, gimbal, slider, drona etc).

    EDITARE

    Workflow, importul materialului video, prezentarea programului de editare, creearea proiectului și editarea propriu zisă, cut-uri, inserturi. Noțiuni despre colorizare, grafică video, sunet, voice over, export.

    NOȚIUNI AVANSATE

    Deși cursul se adresează incepătorilor, vom atinge câteva noțiuni avansate despre: lumini, sunet, echipament, mod de filmare, lumină naturală, editare, precum și aplicarea acestora în practică.

    PLAY

    Vor fi prezentate câteva noțiuni de marketing și modul în care veți aborda piața la început.
    Cadrul legal în care ne desfășuram activitatea este foarte important. Vom afla cele mai bune variante de înființare a unei firme, SRL, PFA, Întreprindere individuală, precum și avantajele/dezavantajele acestora.