Educație

Atunci când accesul copiilor la Educație este îngrădit, nu există viitor.

„Rădăcinile educaţiei sunt amare, dar fructele sunt dulci” – sunt cuvintele atribuite lui Aristotel, cel care încearcă să ne facă să înţelegem că cel mai important dar pe care îl poate primi un copil este educaţia.

Educaţia, în viaţa fiecărui copil, are rolul de a-l bucura şi de a-l face să vadă viaţa frumoasă, oricum ar fi ea, pentru că nimic nu poate opri un copil să se bucure de ceea ce îl înconjoară. În acelaşi timp, educaţia îi oferă o stare de spirit şi o stare psihică mult mai sănătoase, stabilitate emoţională şi încredere în propriile puteri.

Deşi talerele dreptăţii nu cântăresc întotdeauna la fel, un copil educat va face mereu distincţia dintre bine şi rău, încercând să observe ce se întâmplă în jurul lui într-o manieră obiectivă, corectă şi pozitivă.

Alături de o familie unită, şcoala joacă un rol important în definirea personalităţii unui copil, şi de aceea fiecăruia îi este mai mult decât necesară educaţia primită în cadrul unităţilor de învăţământ, locul unde pot dezvolta laturi psihologice şi spirituale noi. Aşadar, înţelegem faptul că dezvoltarea psihică normală, percepţia asupra vieţii şi stilul de viaţă sănătos se răsfrâng determinant din educaţia pe care fiecare copil are dreptul să o primească, atât la şcoală, cât mai ales acasă, în sânul familiei, unde el se simte cel mai protejat şi unde reţinerile pe care le are în colectivitate dispar.

Stă în puterea noastră să ne implicăm în mod direct şi să ajutăm fiecare copil să meargă la şcoală, să îndeplinim vise, să redăm zâmbete, să le oferim rădăcini sănătoase şi aripi puternice, să le redăm speranţa unui viitor mai bun!

RECHIZITE

Învățământul este gratuit, insă, rechizitele trebuie achiziționate de fiecare în parte. Acest lucru ridică probleme mari acolo unde lipsurile materiale împiedică copilul să le primească. Art Club susține copiii care vor să meargă la școală oferindu-le toate cele necesare.

ÎMBRĂCĂMINTE

De obicei îmbrăcămintea este ultima prioritate în viața acestor oameni, însă, atunci când copilul merge la școală hainele depășesc rolul confortului firesc. Devine un mod de incluziune socială. De a nu fi privit diferit și de a oferi încredere că nu ești diferit câtuși de puțin în raport cu ceilalți copii.

ALIMENTE

Importanța unui pachet de mâncare la școală este majoră, contribuind atât la dezvoltarea fizică a copilului dar și pentru dezvoltarea intelectuală, psihică. Încercăm să acoperim acest gol din viața copiilor dăruind alimentele necesare în procesul de creștere si de dezvoltare al acestora.

TRANSPORT

În foarte multe cazuri, abandonul școlar se datorează imposibilității accesului la transportul comun. Mulți elevi sunt nevoiți să se deplaseze zeci de kilometri pentru a ajunge la școală, iar lipsa banilor atrage după sine neputința achitării acestuia. Art Club se îngrijește să susțină abonamentele de transport.

IMPLICĂ-TE

Avem nevoie de ajutorul tău

Donează!