Familia Gologan

Când primeşti un apel telefonic în care eşti implorat să ajuţi cu o bucată de pâine pentru că nişte oameni au ajuns la capătul puterilor, al speranţei că şi „astăzi” copiii lor vor avea ce să mănânce, realizezi cât de greu este pentru unii părinţi să le ofere copiilor lor o masă caldă, pentru că a vorbi despre dulciuri sau jucării este un vis îndepărtat pentru ei.

În acest fel ne-am început ziua, cu gândul să ajungem mai repede la familia Gologan din judeţul Buzău.

Leana şi Mihai Gologan sunt părinţii a 5 copii, dintre care cel mai mic, o fetiţă, are 4 ani, iar fraţii mai mari au vârste cuprinse între 6 şi 16 ani. Dificultăţile financiare cu care se confruntă aceşti oameni îi fac să trăiască în condiţii aspre, într-o casă degradată, înghesuiţi în două dormitoare mai mult decât modeste, unde părinţii se străduiesc să „cârpească” fiecare metru pătrat al locuinţei ce pare că se degradează pe zi ce trece. Pe lângă dificultăţile financiare care îi apasă, tatăl micuţilor se confruntă şi cu probleme de sănătate, având astm şi, deci, nevoie urgentă de inhalator.

Bucuria copiilor la venirea noastră a fost mare, căci oferindu-le haine, jucării, cărți şi dulciuri, au uitat, pentru moment, de copilăria scăldată în întuneric. Şi e uşor să le citeşti această fericire pe chip, mai ales atunci când eşti luat în braţe şi ţi se mulţumeşte. Şi exact în acest fel suntem şi noi mulţumiţi, punând la dispoziţie timpul şi eforturile noastre, în a da o mână de ajutor acestor semeni aflaţi în dificultate, încercând să îi ajutăm să uite greutăţile vieţii, aducând o speranţă în copilăria lor.

Din rugăminţile fierbinţi ale părinţilor, am aflat că au nevoie de o maşină de spălat rufe manuală, un aragaz, o maşină de balastru pentru consolidarea pereţilor locuinţei, scutece, rechizite şcolare şi produse de igienă.

Cu ajutorul oamenilor implicaţi şi încrezători în demersurile noastre, continuăm pe acest drum, nu întotdeauna uşor, al sprijinirii celor nevoiaşi.

Cu ce am ajutat?

BUCURIA COPIILOR LA VENIREA NOASTRĂ A FOST MARE, CĂCI OFERINDU-LE HAINE, JUCĂRII ŞI DULCIURI, AU UITAT, PENTRU MOMENT, DE COPILĂRIA SCĂLDATĂ ÎN ÎNTUNERIC. ŞI E UŞOR SĂ LE CITEŞTI ACEASTĂ FERICIRE PE CHIP, MAI ALES ATUNCI CÂND EŞTI LUAT ÎN BRAŢE ŞI ŢI SE MULŢUMEŞTE.