Familia Velciu

În comuna Lilieci, şapte copii cu vârste între 3 şi 14 ani, sunt crescuţi în condiţii modeste de către tatăl lor, părăsiţi fiind de cea care le-a dat viaţă.
Este unul dintre cazurile care ne-au impresionat profund, situaţia acestei familii fiind realmente una dramatică. Copiii, crescuți doar de tatăl lor, Gheorghe, în vârstă de 39 de ani, care încearcă din răsputeri să suplineze absența mamei din viața copiilor, și pare că reușește sa facă față nevoilor fiecărui copil , ajutat de oameni cu suflet mare. Un alt lucru care ne-a impresionat, a fost curățenia și disciplina de care dau dovadă acești copilași. În curtea în care locuiesc, și în mica lor grădină, tatăl încearcă să profite de fiecare petic de pământ, cultivând legume, nelăsând niciun spațiu din curte necultivat sau neîngrijit.

Am ajuns, aşadar, zilele trecute la cei şapte copii, cu pachete conţinând alimente de bază, produse alimentare destinate copiilor, fructe, legume, un televizor dar și mobilier pentru camera celor mici.
Fireşte, s-au bucurat şi, la rândul nostru, am fost bucuroşi să-i vedem zâmbind. 

Şi am simţit, şi de această dată, că „bucuria de a dărui” e departe de a fi doar un clişeu. Este căldura din ochii celor pe care îi ajuţi, este energia de care ai nevoie ca să mergi mai departe în astfel de acţiuni, este sentimentul că poţi fi un ajutor şi, deseori, chiar un ajutor nesperat.

ACTUALIZARE

Am revenit la familia Velciu cu o zi înainte de Paști. Le-am adus o ladă frigorifică pentru depozitarea alimentelor și un aspirator.

Mulţumim încă o dată tuturor celor care ne sunt alături în această campanie.

Cu ce am ajutat?

I-AM PUTUT AJUTA CU ALIMENTE DE BAZĂ, PRODUSE ALIMENTARE DESTINATE COPIILOR, FRUCTE, LEGUME, DULCIURI UN TELEVIZOR DAR ȘI MOBILIER PENTRU CAMERA CELOR MICI. ULTERIOR, AM REVENIT CU O LADĂ FRIGORIFICĂ ȘI UN ASPIRATOR.