Atelier de filmare

Vrei să iți aprofundezi cunoștințele în materie de videografie? Te așteptăm la workshop-ul tematic de producție video și poti deveni și tu un profesionist!

Filmul este principala metodă de promovare a companiilor, însă, brandurile sunt angajate într-o luptă constantă pentru captarea atenției oamenilor. Ori, acest lucru devine o reușită dacă oferim un film atrăgător, emoționant, inspirațional și autentic.

În cadrul workshopului de filmare si editare vom prezenta tehnici prin care surprindem povestea unei companii sau a unui produs dintr-o perspectivă cinematică, din unghiuri și compoziții care nu plictisesc ci te îndeamnă să revezi filmul, iar și iar, căci la baza unui film care contează se află emoția.

Îți arătăm cum folosești echipamentele de stabilizare într-un mod creativ, profesionist și cum te adaptezi condițiilor în care filmezi pentru a construi un material unitar, legat într-un tot perfect. Vom pune accent pe lumină, sunet și colorizare sub importanța detaliului, a acurateței cadrelor în care niciun amănunt nu este lăsat deoparte.

Atelierul practic are o durată de două zile (8 ore / zi) reprezentând un proiect pe care îl gândim, filmăm și edităm în totalitate.  Acesta se adresează persoanelor care doresc să aprofundeze noțiunile de filmare și editare, creatorilor de conținut din marketing, celor care vor să înceapă un business în acest domeniu ori vor să facă pasul către profesioniști.

Tehnici filmare

Setări manuale

V-log, C-log, expunere

Compoziție, mișcarea aparatului

Sisteme de stabilizare

Lumini

Înregistrare audio

Sesiune practică

Noțiuni preproducție

Editare video

Organizarea materialului

Tranziții și cadre

Adăugarea sunetului

Corecția de culoare

Motion graphics

Fine tunning

INFORMAȚII

Fiind întreprindere socială, tot profitul din aceste activități va fi direcționat către cazurile sociale și de ajutorare a persoanelor nevoiașe. Persoanele defavorizate vor participa gratuit la curs.
Acest curs va avea loc în perioada 3-4 August 2021, două zile, 8 ore/zi. Locație: Nod Makerspace (Splaiul Unirii 160, sector 4, București). Înscrierile pentru această grupă se fac până la data de 01 August 2021. Locurile sunt limitate.

COSTURI

PREȚ SPECIAL: 1000 lei  500 lei

WORKSHOP FILMARE ȘI EDITARE VIDEO

Vino la un curs practic de producție video pentru avansați

Storyline, tehnici avansate de filmare și compoziție

Acest atelier îți va îmbunătăți tehnica de filmare folosind diverse echipamente de stabilizare dar și modul în care vei alege să compui fiecare cadru. Vei avea acces la sfaturi de preproducție care economisesc timp și conduc către rezultatul perfect pentru client, într-o sesiune practică de storytelling bazat pe emoție și cum se poate evidenția aceasta în fiecare cadru. Înregistrarea sunetului în fiecare proiect și adăugarea lui în materialul final va cufunda privitorul în povestea pe care o transmitem savurând fiecare cadru. Până la final.

Setările camerei

Preia controlul camerei în cele mai mici detalii și află setările corecte pentru a beneficia de un dynamic range maxim ori pentru a înregistra la cea mai bună calitate și a oferi un videoclip cinematic.

Compoziție, unghiuri

Vei aprofunda noțiunile de compoziție si vei învăța să alegi încadraturile și unghiurile de filmare în funcție de subiect și mesajul pe care vrei să-l transmiți.

Mișcarea camerei

Modul în care mișcați camera într-o scenă modelează percepția privitorului asupra acțiunii, controlând modul în care se desfășoară narațiunea. Vei învăța cum transformi povestea într-un clip cinematic care atrage atenția.

Folosirea luminii

Învață ce tip de lumină trebuie să folosești și cum o poziționezi corect pentru a surprinde cât mai multă emoție, dar și să utilizezi optim lumina naturală.

Editarea materialului filmat într-un stil cinematic

Un material bun trebuie să spună o poveste, altfel nu vom reuși să captăm atenția privitorului iar editarea videoclipului folosind tehnicile cinematice ne va ajuta să ajungem la rezultatul dorit. În cadrul workshopului, vom montajul filmărilor se va realiza a doua zi unde vei aprofunda tehnicile de editare precum și optimizarea spațiului de lucru. Vom detalia setările aspect ratio, frame rate, slow motion, tranzițiile cadrelor, sunetul și grafica video pentru un rezultat cât mai cinematic, iar la sfârșit vom explica tehnicile de colour grading.

Fii organizat

Păstrarea spațiului de editare organizat, curat te ajută să găsești cadrele mult mai ușor în proiect. Dacă vrei să fii profesionist trebuie să lucrezi ca unul.

Tehnici de editare

În procesul de editare, creativitatea este cea mai importantă. Sunt multe feluri în care poți spune povestea și din modul în care îmbini cadrele sau le așezi în timeline, aici vei descoperi diferite tehnici și tranziții (standard cut, jump, action cuts, L&J etc).

Corecția de culoare

Conferă materialului un aspect cinematic prin corecția culorii, aplicarea Luturilor și expunerea corectă. Vei afla tehnici de obținere a culorilor perfecte și a skin tonurilor corecte.

Audio & fine tunning

Înțelegerea sunetului și folosirea corectă în timeline pune umărul la finalizarea unui material profesional. La sfârșit, verificarea completă a proiectului va sublinia atenția la detalii.

CONTACT

ÎNSCRIE-TE
    PARTENERI